Wijnkelder en bar


Gelegen in de kelders van Restaurant De Colvenier en Hotel De Colvenier vind je de romantische en indrukwerkkende 19de-eeuwse wijnkelders van De Colvenier. Je kan er van dinsdag t/m zaterdag terecht om ruim 20.000 flessen wijn te ontdekken. Dit maakt van Hotel De Colvenier een waar totaalconcept.

Dit doolhof van nisjes en kelders vloeit naadloos in elkaar over, wat ervoor zorgt dat de wijnkelders zowel toegankelijk zijn voor groepen, als voor een romantisch onderonsje. De wijnkelders van Huis De Colvenier zijn de grootste van de Scheldestad en bevinden zich in het hart van de historische binnenstad. Je kan hier genieten van een ruim assortiment kwalitatieve wijnen per glas of per fles.

In deze majestueuze wijnkelders word je meegenomen in de zorgeloze wereld van unieke en prachtige wijnen. Chef-kok en eigenaar Patrick Van Herck verwelkomt je graag met een bijpassend hapje en, indien je dineert bij Huis De Colvenier, overloopt met jou het menu. Zo kan je zelf aangeven of er aanpassingen dienen te gebeuren.

Restaurant Huis de Colvenier

Wanneer je verblijft in één van de mooie luxeappartementen van Hotel De Colvenier kan je voor een héérlijk avondmaal terecht in Restaurant De Colvenier op de benedenverdieping van het hotel. Je wordt ontvangen in een ruime, zeer kenmerkende hal waarna de ober je naar je tafeltje begeleidt.

Je hebt de keuze tussen een tafeltje in onze Zuiderse loggia versierd met sierlijke fresco’s of voor een tafeltje tussen het eeuwige groen van de wintertuin. Op de eerste verdieping van Huis De Colvenier kan je tevens dineren in één van de renaissance-kamers van de patriciërswoning met sierlijke luchters, statige schouwen en een krakend parket.

Geniet van een 3-4-5- of 6-gangenmenu en laat je verrassen door het hoofdgerecht dat we steeds onder een glimmende klok opdienen. Diner à la carte is ook mogelijk. Chef-kok en eigenaar Patrick Van Herck zweert bij een Franse keuken die hij met een aangeboren creativiteit een eigen identiteit geeft. Hij verwelkomt je graag in zijn open keuken waar je een kijkje kan nemen in de potten van Huis De Colvenier.

Zijn kaart volgt de seizoenen, maar asperges, langoustines en lamsvlees blijven de vaste waarden van het huis. Dagverse producten zoals ganzenlever, exclusieve vissoorten, wild en huisbereide desserten staan op het menu. Bespreek jouw menu met de Chef tijdens een aperitief in de wijnkelder. Het voorgestelde menu verkorten, verlengen of aanpassen en jouw geprefereerde wijn kiezen kan steeds. De chef en zijn personeel vervullen jouw wensen.